Het dartverhaal van Keanu van Velzen

Ik ben geboren op 14 april 2003 in Zoetermeer, hier heb ik gewoond tot mijn derde jaar. Daarna zijn we verhuisd naar Maasdijk ( Westland ), waar ik momenteel nog steeds woon.

Op mijn 10e jaar ben ik begonnen met darten samen met mijn broer Marvin. Dat kwam doordat we naar een demonstratie wedstrijd gingen kijken bij ons in het dorp . Daardoor wilden we zelf ook graag zelf meer gaan darten. Ook vrienden van ons wilden zelf graag darten en we richtte toen een eigen dart clubje op. We bedachten voor allemaal een bijnaam en zij noemden mij “De LION “. Door dit dartgroepje  kwamen we ook in contact met de Dart Vereniging Westland. Zij vonden het leuk dat wij als jeugd zo graag wilden darten en vertelden ons dat we ook eens bij grotere toernooien konden gaan kijken. Zo gingen we voor het eerst naar de Amateur en Jeugd Trofee in Vlaardingen in 2013. Daar kwamen we in contact met de DSWN ( Dart Sport West Nederland ). Vanaf die tijd kregen we een officieel NDB nummer zodat we konden meedoen aan de ranking van de Nederlandse Dartbond. Vanaf die tijd is het snel gegaan.

Momenteel gooi ik elke ranking van de Nederlandse Dartbond en ga ik ook regelmatig naar buitenlandse toernooien. Ook gooi ik de landelijke competitie jeugd voor de DSWN. Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met de wintercompetitie in de eerste divisie bij het team Dames en Heren. Dit jaar speel ik bij een ander team in de eerste divisie omdat dat dichterbij huis is. Mijn team waar ik momenteel bij speel is de “Underdogs”.

Mijn prestaties worden steeds beter. Afgelopen seizoen ben ik als derde geëindigd bij de aspiranten op de Nederlandse ranking. Doordat ik nu ook internationaal wedstrijden speel sta ik nu ook op de wereldranking en wel op de 33e plaats.